Monday, September 3, 2012

raya 2012

salam & hi

belum terlambat nak wish selamat hari raya, maaf zahir & batin kpd semua..

straight to d point, tahun ni beraya turn blh husband plak.. setelah 2 tahun berturut2 raya di kampung halaman i.. mmg ktrg amalkan sistem giliran.. 2010 mmg turn d swak, thn 2011 secara tidak disengajakan beraya d swak (sbb raya jatuh masa cuti berpantang i bersalinkan Qairin Hani, so secara tidak langsung dengan rela atau paksa rela beraya di swak) makanya this year sah2 la kne d kuantan pulak kan..

alahh, balik2 beraya kampung sapa2 ni i x kesah sgt, as long as masih ikut giliran.. sbb dolu zaman2 skolah lagi dashyat, 5 tahun sekolah kat mozac, 5-5 tahun tu la aku x balik beraya..

raya kami sangat sederhana.. yelaa, dh xde mak mertua.. kalo ade org tua lain la ckit.. tu pon kami balik beraya di rumah abg ipar.. menumpang kasih di rumah org jelaa.. balik ke sana sbb ayah mertua dok ngan abg ipar yang tu.. (sob sob..)

tahun ni tema pilihan en suami.. nak color oren katanya.. wah! nnt kite tgk hasil k..

disebabkan beraya d swak sgtla meriah, aku ni cam culture shock ckit ngan kesederhanaan raya belah husband.. 2 kali dah beraya di kuantan, kurang suasana raya.. x boleh blame gak sbb "dh xde org tua" tu.. so kali ni, before balik dh ckp siap2 ngan en suami, kita kena adakan suasana raya.. buat la ketupat ke, beli lemang, jalan2 raya.. & alhamdulillah terlaksana & so far sangat puas ati.. advantage bkn pada aku je, en suami pon dpt jumpa aka reunion ngan member2 skolah dia dulu.. anak2 pon seronok dpt duhet raya..

k laa, untuk tatapan semua...




tahun ni mama beli baju siap dah sbb tailor bersalin la pulak.. huwaaa, sadisnye.. baju anak2 & en suami, mak yg tolong jahitkan.. tq mak. i love u!

3 comments:

  1. Comey ja dua puteri tuh... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx liza.. time raya beriya ngan preparation utk anak2 je kan.. kita ni xde pon xpe..

      Delete
  2. Comeyyy puteri puteri dan permaisurinya...hehe..
    Bahagia si raja.....hehehehe

    ReplyDelete